Werkplaats patiënt als partner

Utrecht - Woensdag 14 december 2016 vond in De winkel van Sinkel de eerste bijeenkomst van de werkplaats patiënt als partner plaats. Binnen dit thema worden projecten uitgevoerd die de regiefunctie van de patiënt beter moeten gaan vorm geven. 

14 dec '16 | Digitale interactie, Patiënt als Partner, Samenwerking

Tim Schuurman van de DesignThinkers Group trad gedurende de dag als enthousiasmerende moderator op. In deze eerste werkplaats presenteerde de projectleiders hun projecten aan elkaar en aan de (aanvullende) spiegelgroepleden. Na iedere presentatie ontstond een prettige discussie waarin de groep de, nog in beginfase bevindende, projecten van opbouwende kritiek voorzag. Tevens werd actief kennis tussen de umc’s gedeeld en naar al bestaande overlapping binnen de umc's op het thema gezocht.

‘Patiënt advocate’ Jan Vesseur prikkelde de groep met zijn ervaringen wat betreft zorginnovatie vanuit een zowel professionele als persoonlijke invalshoek. Uit zijn ervaringen bleek maar weer eens dat we er wat betreft de zorginnovatie die de regie van de patiënt zou moeten ondersteunen nog lang niet zijn.

Van deze eerste geslaagde werkplaats patiënt als partner is een korte filmcompilatie gemaakt. Klik hier of kijk in het scherm boven het bericht om het filmpje te zien!

Tags

NfuDesign thinkersWerkplaats patient als partner

Comments