Terugblik op de HIMSS en Mayo Clinic studiereis van het NFU programma eHealth

Van 18 februari tot en met 24 februari heeft de stuurgroep van het NFU programma eHealth deelgenomen aan de ‘HIMSS & Minneapolis studiereis’. De HIMSS is een jaarlijks terugkerend internationaal zorg en ICT evenement. Dit jaar kwamen er meer dan 40.000 zorg en ICT professionals samen in Orlando (Florida), waaronder ruim 300 afgevaardigden uit Nederland.
Middels de ontstaande fotorapportage nemen we u graag mee in een boeiende en inspirerende studiereis, waarin vele contacten voor de toekomst zijn gelegd!

8 mrt '17 | Samenwerking

Op zondag 19 februari tijdens de HIMSS Dutch Community dag gaf programmaleider Marlies Schijven een presentatie aan de Dutch Community over het NFU eHealth programma.

Op maandag en dinsdag werd de beursvloer van de HIMSS verkend en heeft de stuurgroep veel inspiratie kunnen op doen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zorg en ICT. Tevens was het NFU programma eHealth dinsdag zichtbaar tijdens de postersessie.

Op dinsdag- en woensdagochtende werden aansluitend aan het ontbijt sessie georganiseerd waarin externe partijen van gedachten konden wisselen met de stuurgroepleden van het NFU eHealth programma. De vragen: "Wat zie je op de HIMSS, en hoe kunnen innovaties op het terrein van e-Health zorgverleners ondersteunen om de relatie tussen zorgverlener en patiënt te vergemakkelijken?" en "Wat zie je op de HIMSS, en hoe kunnen innovaties op het terrein van e-Health zorgverleners ondersteunen om relaties tussen zorginstellingen valide te versnellen?" stonden centraal.

Na de HIMSS bracht de stuurgroep samen met nog zo'n 20 andere Nederlanders van verschillende zorginstellingen een inspirerend bezoek aan de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota). De Mayo Clinic wordt beschouwd als een vooraanstaand instituut op het gebied van gezondheidszorg, waarbij de patiënt centraal staat. Er werden nieuwe ide en inzichten opgedaan, maar tegelijk werd er ook geconstateerd dat 'we' het in Nederland zeker niet slecht doen.

Deze studiereis heeft niet alleen bijgedragen tot inhoudelijke verdieping en een versterkt groepsgevoel van de stuurgroep, maar ook de zichtbaarheid van het NFU programma eHealth vergroot en nieuwe contacten en samenwerkingsverbanden opgeleverd. We kijken daarom met tevredenheid terug op een zeer geslaagde reis.

 

Tags

Anneloek rauwerdinkMarlies schijvenTijn koolMaarten lahrHimssHyleco nautaMarise kasteleynDebora van damErik gerritsenMayo clinicVivian hooglandPeter van feliusIrma verdonck

Comments