PROfeel: nieuw inzicht en meer regie

PROfeel is een manier van meten via de smartphone die ontwikkeld is voor tieners met een langdurige ziekte die aanlopen tegen klachten van vermoeidheid en/of pijn. Tieners vullen op de app meerdere keren per dag in waar ze last van hebben en wat ze aan het doen zijn. Na circa 6 weken leidt dit tot een persoonlijk rapport dat inzicht geeft in hoe vermoeidheid bij deze tiener werkt, waardoor de tiener meer grip krijgt op de klachten. 

12 feb '18 | Digitale interactie, Competenties en Vaardigheden, UMC Utrecht

Steeds meer tieners maken gebruik van de app. We merken dat de app binnen de doelgroep erg positief ontvangen wordt. Tieners geven aan blij te zijn dat er eindelijk aandacht wordt geschonken aan vermoeidheid: een probleem dat vaak heel invaliderend is, maar moeilijk om grip op te krijgen.

Bij de terugkoppeling van het persoonlijk rapport benoemde een 15-jarig meisje vorige week dat ze nu beter snapt wat er eigenlijk bij haar gebeurt als ze moe is en dat ze nu meer handvatten gekregen heeft richting een oplossing. Mooi hoe zij eigenlijk omschrijft dat haar regierol versterkt wordt door het gebruik van de app. Ze had het liefst nog verder doorgemeten na afloop van de meetperiode.

We zijn nu bezig met het actief werven van meer deelnemers voor de PROfeel app en zien ernaar uit of ook zij zo positief zijn over hun persoonlijk rapport. 

Comments