Laatste werkplaatsbijeenkomst ‘Consumenten e-health’

Op woensdag 18 april vond de derde en laatste werkplaats van het thema 'Consumenten eHealth' plaats. In verband met het samenvallen met de jaarlijkse Zorg & ICT beurs werd deze werkplaats ook in de jaarbeurs georganiseerd. Handig voor de projectleiders die nog graag de beursvloer op wilden, maar ook een mooie kans om het NFU programma eHealth onder breder publiek kenbaar te maken.

24 apr '18 |

Programmaleider Marlies Schijven gaf in een ochtendsessie in een van de theaters op de beursvloer een update over het NFU programma eHealth. Trots kon vermeld worden dat bijna alle projecten de mid-evaluatie van afgelopen december gehaald hadden en de slotmanifestatie op 12 december geopend zal worden door niemand minder dan de Minister voor Zorg en Sport, Bruno Bruins!

De werkplaats werd weer begeleid door Marieke Hanegraaf van bureau Wielinq. In een 'de wereld draait door' setting met tafelheer of tafeldame en een hotseat werden de projectleiders door elkaar uitgedaagd om middels kritische vragen dieper op de projecten in te gaan. Het UMCU project Safe@HOME kon melden dat het besloten heeft, bij veel vraag uit de regio naar de toepassing, de studie op te schalen buiten het UMCU. Kritisch werd gevraagd of dit ook niet te maken heeft met het vergaren van meer studiepatienten, maar dit zou niet het geval, men is voor heel enthousiast over de vermindering van ziektelast voor de patient. Het project Hartwacht van het AMC vertelde meer over de samenwerking met Cardiologie Centrum Nederland, alwaar de metingen van de patient heen gaan en 24/7 geanalyseerd kunnen worden.  

De projecten sticking to your exercises en telemonitoring en big data zitten beide nog in de ontwikkelfase. Vergelijkbare problemen zoals vele partijen waar overeenstemming mee bereikt moet worden en gegevensbescherming / privacy zijn issues waar beiden mee te maken hebben. Des al niettemin lijkt ook voor deze projecten de vaart er nu echt in te zitten en verwachten ze de eindresultaten voor het einde van het programma te kunnen opleveren!

Tags

Consumenten ehealthZorg & ictProgramma leider

Comments