Implementatie Oncokompas binnen de zorgpaden van het AmsterdamUMC gestart

Oncokompas ondersteunt kankerpatiënten met praktische informatie, inzichten en adviezen om meer grip te krijgen op leven met kanker. 

12 jan '21 |

Het AmsterdamUMC is in Q4 van 2020 gestart met het implementeren van Oncokompas binnen het zorgpad hoofd-hals oncologie. Daarna zijn, met behulp van het poliklinisch implementatie team, andere zorgpaden benaderd. Het volgende zorgpad dat start met de implementatie is hematologische oncologie. Ook de mammatumoren, slokdarm-en maag tumoren, en de hepato-pancreato-biliaire tumoren zullen snel volgen. In het Radboudumc wordt Oncokompas momenteel ook al aangeboden in het zorgpad hoofd-hals oncologie.

De visie van Oncokompas is om via Citrienprogramma e-health landelijk op te schalen zodat uiteindelijk elke patiënt met kanker hier toegang tot heeft. Een pluspunt van Oncokompas is dat het als online hulpmiddel 24/7 beschikbaar is, onafhankelijk van een bezoek aan een zorgverlener. Ook kan een gebruiker er zo vaak gebruik van maken als hij of zij wil, ook nog jaren na de behandeling. Een uitdaging bij de implementatie en opschaling van e-health, zoals Oncokompas, is de financiering. Daarvoor wordt gezocht naar een structurele oplossing.

Tags

EhealthUmcImplementatieOncologie

Comments