Hoe is het nu met … Medical Dashboard?

In de periode van 2016-2018 draaiden er 29 projecten in de ‘proeftuin’ van Citrienprogramma e-health. Medical Dashboard van het LUMC is één daarvan en komt steeds verder tot bloei!

Huisartsen van zorggroep Katwijk kunnen de komende tijd via het Sleutelportaal het LUMC Medical Dashboard raadplegen. De huisarts beschikt hiermee over de meest recente patiëntgegevens vanuit het LUMC als de patiënt hiervoor toestemming geeft. Het Medical Dashboard toont een specifieke set gegevens zoals medicatie, labuitslagen en metingen. De verwachting is dat huisartsen van de andere zorggroepen uit de regio binnenkort worden aangesloten.

Door het Medical Dashboard aan te bieden aan de huisartsen zijn minder telefoontjes nodig tussen huisarts en specialist, vindt minder dubbele diagnostiek en wordt bovenal het aantal (onnodige) patiëntverplaatsingen beperkt. De samenwerking met Zorggroep Katwijk, Leiden University Medical Center, het IRIS Expertiseteam (www.teamiris.nl) en Sleutelnet BV heeft geleid tot een snelle totstandkoming van deze koppeling. Op dit moment wordt (samen)gewerkt aan een regio brede innovatie op het gebied van informatie delen.

Op deze manier wordt in hoge mate bijgedragen aan een optimale samenwerking binnen de regionale zorg!

12 mrt '21 | In het nieuws, LUMC

Comments