Publicatie over draadloze continue monitoring van vitale functies op de afdeling

Mooi nieuws en een mooi wetenschappelijk artikel uit het RadboudUMC! Uit onderzoek blijkt dat draadloze continue monitoring van vitale functies op de afdeling leidt tot minder rapid response team oproepen én minder IC opnames.

14 apr '22 | Research, Telemedicine, Wearables, Radboudumc

Vitale gegevens zoals bloeddruk, hartslagfrequentie en saturatie vertellen veel over de conditie van een patiënt en zijn belangrijke indicatoren om te beoordelen hoe goed het gaat met de patiënt. Afwijkende vitale parameters, of verslechtering, kunnen een voorbode zijn voor ernstige complicaties en / of zelfs een IC opname. Hoewel het debat over het nut van continue monitoring van vitale gegevens tegenover metingen op vaste tijden nog niet voorbij is, is de continue meting van vitale gegevens door middel van wearables een mooie en waardevolle toevoeging gebleken. 

In een before-after cohort studie is namelijk aangetoond dat het cohort waarbij patienten continu gemonitord werden minder vaak opgenomen werden op de intensive care. Bekijk het artikel via onderstaande link!

Bron

Link naar het artikel

Comments