Citrienprogramma e-health in Corona tijd

Ook voor Citrienprogramma e-health heeft het Coronavirus belangrijke implicaties. Op onze stuurgroepleden en projectleiders, die veelal werkzaam zijn in de zorg, wordt in deze tijd een groot beroep gedaan. Daardoor kunnen zij niet altijd de aandacht richten op werkzaamheden voor het programma.

Tegelijkertijd wordt de relevantie van e-health pijnlijk duidelijk. Binnen verschillende umc’s heeft het geleid tot een versnelde implementatie van het videoconsult en krijgen de telemonitoring projecten een vernieuwde impuls. Zo wordt binnen een aantal umc’s het project Telemonitoring vitale functies uitgebreid naar de doelgroep van Coronapatiënten. Slimme pleisters worden daarbij bijvoorbeeld ingezet binnen de cohort afdelingen voor Corona, hetgeen een belangrijke bijdrage levert aan de detectie en reductie van ernstige symptomen. Bovendien hoeven medewerkers minder vaak de afdeling op en dat scheelt besmettingsrisico en beschermingsmateriaal bij het zorgpersoneel. Binnen het MUMC is met behulp van Telemonitoring hartklachten in allerijl zorg op afstand voor hartpatiënten gerealiseerd.

Kortom, de nieuwe situatie geeft een wisselend beeld van stilstand en versnelling, waarbij de blik gericht is op een evenwichtige lijn voor de toekomst. In de tussentijd maken stuurgroep en projectleiders dankbaar gebruik van digitale oplossingen voor vergaderen op afstand. Zo ook tijdens de laatste stuurgroepvergadering van 9 april.

17 apr '20 | In het nieuws, Telemedicine

Tags

EhealthTelemonitoringUmcCorona

Comments